Done deal: Büttner tekent na inmenging Sneijder in Major League Soccer

Done deal: Büttner tekent na inmenging Sneijder in Major League Soccer

01-11-2019 15:25 Laatste update: 15:28
28

Alexander Büttner heeft een nieuwe club. Het Amerikaanse New England Revolution maakt vrijdag wereldkundig dat de transfervrije Nederlander is gecontracteerd.

De overstap van Büttner komt niet uit de lucht vallen. Een maand geleden bleek al dat de dertigjarige Doetinchemmer aan de slag zou gaan in de Major League Soccer. New Engeland Revolution eindigde in het reguliere seizoen op de zevende plaats.

"Alexander heeft ervaring op het allerhoogste niveau", reageert de Amerikaanse legende Bruce Arena, tegenwoordig sportief directeur van New England Revolution. "Zijn kwaliteiten en geschiedenis maken hem een belangrijke toevoeging voor de club, zowel op als naast het veld."

Wesley Sneijder speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van de transfer. "Heel joviaal. Hey gozer, zei hij. Ik heb een mooie club voor je. Er was geen woord van gelogen", vertelde Büttner begin oktober aan de Gelderlander.

Büttner komt vanaf volgend seizoen (maart 2020) in actie voor New Engeland Revolution. Hij speelde eerder voor Vitesse, Manchester United, Dinamo Moskou, RSC Anderlecht en opnieuw Vitesse. In Arnhem weigerde hij afgelopen seizoen zijn contract te verlengen.