Ajax-update van Driessen: 'Vermoedelijk blijft alleen de onvoorwaardelijke straf'

Ajax-update van Driessen: 'Vermoedelijk blijft alleen de onvoorwaardelijke straf'

01-11-2019 17:06
50

Ajax hoopt snel te weten of het van de UEFA supporters mee mag nemen naar de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea van dinsdag 5 november. De Amsterdammers zouden het aanvankelijk zonder bezoekende fans moeten stellen, maar zijn in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Europese voetbalbond.

De Amsterdammers prosteren niet alleen tegen het lege uitvak op Stamford Bridge, maar ook tegen de voorwaardelijke straf die is opgelegd: wanneer er binnen een jaar tijd opnieuw ongeregeldheden zijn rondom wedstrijden van Ajax, kan de UEFA soortgelijke sancties opleggen. Ajax hoopt op volledige vrijspraak, maar Valentijn Driessen denkt niet dat het zo ver zal komen. "De verwachting is wél dat de straf wordt veranderd", laat de chef voetbal van De Telegraaf weten aan de site van zijn werkgever.

Dit zou inhouden dat Ajax alsnog zonder bezoekende fans moet spelen op Stamford Bridge, maar dat de voorwaardelijke straf komt te vervallen. "Deze straf was een voorwaardelijke straf die al openstond. Als het weer mis zou gaan, dan werd die voorwaardelijke straf tot uitvoer gebracht. Nou, dat heeft de UEFA gedaan", aldus Driessen. "Maar ze hebben er wéér een wedstrijd voorwaardelijk aan toegevoegd. Dat zou betekenen dat de Ajax-fans weer niet mogen komen, elke keer als er één stoeltje kapot gaat. Nou, dat is ook weer overdreven, dus waarschijnlijk gaat die wedstrijd eraf en blijft de onvoorwaardelijke straf - geen uitsupporters - staan."