Keuken Kampioen Divisie-top weet niet te winnen, Jonker dendert door

01-11-2019 22:01
23

De volledige top van de Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdagavond niet weten te winnen. Zowel SC Cambuur, De Graafschap, NAC Breda, Excelsior en NEC moest het doen met een remise.

Cambuur - NEC 0-0
Door puntenverlies tegen NEC is SC Cambuur niet meer de enige koploper in de Keuken Kampioen Divisie. In Leeuwarden werd het 0-0, maar doordat het bij De Graafschap - Excelsior ook 0-0 is geworden, is de ploeg van Henk de Jong niet gepasseerd op de ranglijst.

Dankzij de keepers is het in Leeuwarden 0-0 geworden. Cambuur had moeite om de gecreërde kansen te benutten en NEC stuitte telkens op doelman Sonny Stevens. Jonathan Okita was bij NEC de gevaarlijkste man.

Door het punt klimt NEC één plaats op de ranglijst. De Nijmegenaren staan nu zesde. Cambuur en De Graafschap hebben 27 punten.

De Graafschap - Excelsior 0-0
De topper tussen De Graafschap en Excelsior is geëindigd in een gelijkspel. Het werd 0-0 op De Vijverberg. De Graafschap mocht met een 0-0 ruststand niet klagen, want de bezoekers uit Kralingen waren met name in de beginfase duidelijk een maatje te groot. Kansloos was De Graafschap echter niet. Mohamed Hamdaoui was dicht bij de 1-0, maar doelman Alessandro Damen redde.

De Graafschap rechtte de rug in de tweede helft, maar scoorde niet. Ook Excelsior was in de slotfase dicht bij een treffer. De thuisploeg probeerde in de slotfase een overwinning te forceren, maar dat lukte niet.

NAC - Go Ahead Eagles 1-1
NAC Breda heeft voor eigen publiek dure punten laten liggen tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers uit Deventer staan een stuk lager op de ranglijst, maar wisten de degradant van vorig seizoen toch uitstekend partij te bieden. Go Ahead, getraind door Jack de Gier, kwam in de slotfase van de wedstrijd zelfs op een 0-1 voorsprong dankzij Mael Corboz.

Maar NAC wist een nederlaag te voorkomen. Drie minuten na de goal van Go Ahead trok Luka Ilic de stand vanaf de penaltystip weer gelijk.

Telstar - Jong Utrecht 2-0
Telstar heeft de weg naar boven weer gevonden door het knap presterende Jong Utrecht te verslaan. Het werd thuis 2-0 voor de ploeg van Andries Jonker. Benaissa Benamar zorgde voor de vroege voorsprong voor de Noord-Hollanders.

In de tweede helft werd die voorsprong verdubbeld door goudhaantje Reda Kharchouch, die zijn achtste treffer van het seizoen maakte. Door de zege op Jong Utrecht stijgt Telstar naar de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week wacht voor Jonker en co. een ontmoeting met Jong PSV. Jong Utrecht speelt uit bij FC Volendam.