Onbegrip van Kraay jr. tijdens PEC - Ajax: 'Als de VAR dit al niet ziet...'

Onbegrip van Kraay jr. tijdens PEC - Ajax: 'Als de VAR dit al niet ziet...'

01-11-2019 22:23
126

Mustafa Saymak had een rode kaart moeten krijgen vanwege zijn elleboogstoot tegen Edson Álvarez, stelt Hans Kraay jr.. De analist van FOX Sports begrijpt niet dat de arbitrage niet ingegrepen heeft. 

Álvarez moest noodgedwongen worden gewisseld na de beuk van Saymak. Even later maakte diezelfde Saymak 2-3 omdat Ajax even met tien man stond. "Het is gewoon een elleboog", zegt Kraay jr. bij FOX. "Ik ben ook voor de VAR, maar we mogen wel kritisch zijn. Waarom zit Van Boekel anders in dat VAR-centrum? Hij mag het net zo vaak bekeken als wij, dat is 21 keer", zegt Kraay jr. gekscherend. 

"Ik wil niemand een rode kaart aansmeren, maar je moet in een televisieprogramma kunnen zeggen wanneer het wel of geen rood is", vervolgt Kraay jr. kritisch. "Als Kuipers het niet ziet, moet Van Boekel hem naar de kant roepen. Als dit soort toppers elkaar al niet helpen..."

Door de elleboogstoot van Saymak moest Álvarez even naar de kant. Ondertussen werd het 2-3. "Het kwam Ajax heel beroerd uit, zeker omdat de VAR er helemaal naast zat. Ik denk ook dat het buitenspel was. Sterker nog, het wás buitenspel. Blind voelde het. Hij heeft vaak het juiste gevoel. Het was gewoon buitenspel. Als we dit al niet zien in een VAR-centrum, schaf het dan maar af", zegt Kraay jr..