Blind kijkt kritisch naar Ajax-bank: 'Laat duidelijk zijn dat dat sneller moet'

Blind kijkt kritisch naar Ajax-bank: 'Laat duidelijk zijn dat dat sneller moet'

01-11-2019 22:35
61

Door de blessure van Edson Álvarez stond Ajax maar liefst zes minuten met tien man tegen PEC Zwolle. In die periode kwam PEC terug in de wedstrijd. Daley Blind maakte zich tijdens de wedstrijd al druk om de situatie.

Het duurde bijzonder lang voor Erik ten Hag een vervanger voor Álvarez het veld inbracht. Uiteindelijk kwam Ryan Gravenberch voor de Mexicaan. "Ik vroeg net nog in de kleedkamer waarom het zolang duurde", zegt Blind tegen FOX Sports.

Wedden

Meer odds

"Op dit niveau met tien man spelen kan fataal zijn, zeker zes minuten. Iedereen moet gewoon klaar zijn om er in te komen. Ik weet niet precies wat er gebeurde. Misschien wilde hij eerst Huntelaar brengen, die klaar stond. Ik weet ook niet wat er gezegd is tussen de dokter en de trainer, maar laat duidelijk zijn dat dat de vorige keer sneller moet. Je zag ons in het veld ook afvragen of er nou nog wat ging gebeuren. Het is onnodig om zo'n tegengoal te krijgen. Je kunt vaker met tien man komen te staan, maar zes minuten is wel heel erg lang."

Ajax stond na negentien minuten al met 0-3 voor, maar kende alsnog een zware avond. PEC kwam terug tot 2-3. "We hadden het onder controle. Één slordigheidje kan de tegenstander weer wakker maken", zegt Blind. "We hadden kansen om uit te lopen, maar die maakten we niet. We moesten in de tweede helft weer vol aan de bak."

Naast Álvarez werden ook Lisandro Martínez en Donny van de Beek vanwege blessures gewisseld. Daarnaast hadden Noussair Mazraoui en David Neres ook last. "De fysio's en doktoren waren druk bezig, maar op Edson na was er niet veel om ons zorgen over te maken", zegt Blind. Ajax speelt dinsdag tegen Chelsea in de Champions League.