Ten Hag tikt Gravenberch op de vingers en snapt wegwerpgebaren: Ja, terecht

Ten Hag tikt Gravenberch op de vingers en snapt wegwerpgebaren: "Ja, terecht"

01-11-2019 23:06
70

Ajax stond zes minuten met tien man omdat Ryan Gravenberch niet klaar was om ingebracht te worden. Trainer Erik ten Hag hoopt dat dat voortaan sneller gaat. Gravenberch kwam in het veld voor Edson Álvarez, die toch niet verder kon na een elleboogstoot van Mustafa Saymak.

"Ik had een wissel voorbereid en wilde Huntelaar gaan brengen. Daar moesten we even mee wachten", vertelt Ten Hag aan FOX Sports. "We hadden op dat moment een ander type speler nodig. Toen we met tien man stonden kregen we toch twee kansen tegen waarvan er één inging. Dat was een mooie test voor de ploeg. Het werd hectisch, maar ze hielden het hoofd koel. We hebben daarna niets meer toegelaten, op een schot van Dennis Johnsen na. We trokken hem niet alleen over de streep, maar maakten ook 2-4."

Wedden

Meer odds

In de periode dat Ajax met tien man stond maakten Daley Blind en Hakim Ziyech zich druk in het veld. Zij strooiden met wegwerpgebaren. "Ja, dat is terecht. De wisselspeler, Ryan in dit geval, was niet klaar. Dat moet hij wel zijn."

"In eerste instantie leek het met Álvarez niet zo ernstig te zijn. Ik had Huntelaar klaar staan, maar ik kon niet wisselen. Dat hadden we beter moeten doen, dat is duidelijk."