Kraay jr. zet viertal in opstelling Ajax: 'Ik denk dat ze dan het beste zijn'

Kraay jr. zet viertal in opstelling Ajax: 'Ik denk dat ze dan het beste zijn'

02-11-2019 09:20 Laatste update: 10:31
58

Hans Kraay jr. denkt dat Ajax het beste is wanneer Erik ten Hag Quincy Promes, David Neres, Hakim Ziyech én Dusan Tadic opstelt. Vaak is Neres het kind van de rekening, omdat de Ajax-trainer voor Promes op linksbuiten kiest. Donny van de Beek start vrijwel altijd op het middenveld.

"Ik denk dat Ajax het beste is met Ziyech aan de rechterkant en Promes op tien, als je ze alle vier (Tadic, Ziyech, Neres, Promes, red.) op wilt stellen. Promes doet als nummer tien meer verdedigend werk, waardoor je toch sterker bent", zegt Kraay jr.. bij FOX Sports.

Kraay jr. haalt de 0-3 van Neres tegen PEC Zwolle aan. De assist kwam van Ziyech. "Dit is Ajax op z'n best. Hij vindt het ook het lekkerst om dit soort ballen te geven, maar daar raakt hij vaak z'n balpercentage door kwijt. Neres nam hem heerlijk aan. We moeten niet vergeten dat hij er al zes heeft inliggen en heel vaak niet is gestart (vierde basisplek dit seizoen, red.). Hij heeft een fijne techniek in de kleine ruimte."

Ajax overdonderde PEC in de beginfase, maar liet de thuisclub daarna terugkomen. "We dachten dat het 0-5 of 0-6 zou worden. Vanaf dat moment werden er weer lekkere balletjes gegeven en werd er niet meer omgeschakeld. Ajax heeft verschrikkelijk slecht omgeschakeld op het middenveld."