'Ook met Sergio Ramos en Thiago Silva zou het dan niet werken bij Feyenoord'

'Ook met Sergio Ramos en Thiago Silva zou het dan niet werken bij Feyenoord'

02-11-2019 11:11 Laatste update: 11:37
50

Eric Botteghin laat de kritiek op de defensie van Feyenoord aan zich voorbij gaan. Jaap Stam greep in en haalde het duo Botteghin-Jan-Arie van der Heijden uit elkaar en stelde Edgar Ié en uiteindelijk ook Marcos Senesi op. Ook toen werden er geen punten gepakt.

"Het is makkelijk om altijd maar naar de defensie te wijzen", vertelt Botteghin zaterdag in De Telegraaf. "Ik vond het totaal niet fair. Als het team niet klopt, kan je Sergio Ramos en Thiago Silva achterin zetten bij ons, maar dan nog werkt het niet."

Botteghin en Van der Heijden vormden jarenlang de verdediging van Feyenoord. Van der Heijden werd aan het begin van het seizoen gepasseerd en uiteindelijk moest ook Botteghin plaatsmaken. "En hielp dat? Toen wonnen we ook niet."

"Als het middenveld en de aanval niet samenwerken met de achterste linie, maakt het niet uit wie je daar neerzet in het centrum. In het kampioensjaar, toen Jan-Arie en ik achterin stonden, hadden we echt een team. We moeten nu ook weer als team gaan verdedigen."