Saymak velt Álvarez met de elleboog én scoort: Jammer dat het zo moest gaan

Saymak velt Álvarez met de elleboog én scoort: "Jammer dat het zo moest gaan"

02-11-2019 13:51
105

PEC Zwolle-middenvelder Mustafa Saymak was vrijdagavond tegen Ajax betrokken bij een vervelend incident. De maker van de 2-3 – de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-4 – raakte Edson Álvarez met zijn elleboog in het gelaat, maar benadrukt dat er van opzet geen sprake was.

Álvarez moest uiteindelijk gewisseld worden. "Ik heb nog wel bloed aan mijn elleboog, maar het was niet bewust", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Het was meer een duel, ik was niet gefrustreerd of wat dan ook. Ik wist meteen dat het fout was, maar het was geen opzet."

Saymak baalde dan ook van de blessure die Álvarez opliep. "Ik voelde meteen dat het niet goed was, dus ik stopte ook meteen. Je ziet daar ook een stukje bloed van Álvarez", liet hij weten tijdens het opnieuw bekijken van de beelden. "Het was niet mijn bedoeling en ik hoop dat hij snel herstelt."

Curieus genoeg scoorde uitgerekend Saymak, terwijl Álvarez niet beschikbaar was en vervanger Ryan Gravenberch nog niet binnen de lijnen was gekomen. "Maar daar ben je niet mee bezig als speler. Het is niet zo dat ik iemand uit de wedstrijd wil schoppen of slaan. Jammer dat het zo moest gaan, maar ik ben wel blij dat ik de aansluitingstreffer heb kunnen maken."