Geen FC Groningen, maar Willem II: 'Ik wilde niet de hoofdprijs, wel waardering'

Geen FC Groningen, maar Willem II: 'Ik wilde niet de hoofdprijs, wel waardering'

02-11-2019 14:41
20

Willem II-spits Paul Gladon heeft deze week aangeklopt bij trainer Adrie Koster. De 27-jarige puntspeler moet het in Tilburg voornamelijk van invalbeurten hebben en hoopt op meer speeltijd.

Tijdens de bekerwedstrijd tegen Quick van woensdagavond speelde hij drie kwartier en maakte hij zijn eerste treffer in Tilburgse dienst. Dat smaakt naar meer wat Gladon betreft. "De invalbeurt tegen RKC Waalwijk gaf de doorslag. In tien minuten tijd was ik een paar keer gevaarlijk. Ik zou graag wat meer speeltijd krijgen", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. De spits ging dan ook in conclaaf met Koster. "Niet om ruzie te maken, maar voor een goed gesprek."

Wedden

Meer odds

In het voorjaar kwam Gladon uit voor FC Groningen en zocht hij ook contact met trainer Danny Buijs. "Ik heb door de jaren heen wel geleerd hoe dat werkt", aldus de spits, die ook meer speeltijd kreeg na zijn gesprek met Buijs. "Ik heb er een leuke tijd gehad. Toen ik daar in de winterstop arriveerde, stonden we zeventiende. We haalden uiteindelijk de play-offs om Europees voetbal. Daar ben ik heel belangrijk in geweest."

FC Groningen en Willem II treffen elkaar zondagmiddag om 14.30. Dat Gladon niet het groen-witte, maar het rood-wit-blauwe shirt zal dragen, kwam doordat de contractbesprekingen tussen beide partijen op niets uitliepen. "Ik wilde echt niet de hoofdprijs, want ik hoef geen grootverdiener te zijn. Het ging gewoon om een contract waar waardering uitsprak."