Geen hoofdrol en geen koppositie voor De Jong met Sevilla tegen Atlético

02-11-2019 16:55 Laatste update: 21:43
24

Atlético Madrid en Sevilla hebben in een onderling duel nagelaten om te profiteren van de misstap van koploper Barcelona. De subtoppers speelden met 1-1 gelijk, maar Diego Costa had de wedstrijd moeten beslissen.

Sevilla - Atlético Madrid 1-1
Barcelona verloor eerder op de zaterdag bij Levante en dat betekende een uitgelezen mogelijkheid voor zowel Sevilla als Atlético Madrid om voor even koploper te worden in Spanje. Beide ploegen lieten die kans in Andalusië liggen, want na een intens duel stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Franco Vazquez schoot de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, maar na rust was het Atlético dat de klok sloeg. Eerst werd de gelijkmaker van Diego Costa afgekeurd door de VAR, waarna Alvaro Morata even later alsnog de 1-1 produceerde. Costa kreeg een kwartier later een uitgelezen mogelijkheid om te scoren en Atléti naar de koppositie te schieten, maar hij miste van elf meter. Daardoor blijven beide ploegen op één punt achterstand van Barcelona en Real Madrid. De Koninklijke kan zaterdagavond met een overwinning op Real Betis weer aan kop komen.

Bologna - Internazionale 1-2
Met de altijd beladen derby tussen Juventus en Torino van zaterdagavond in het achterhoofd wist Inter dat een overwinning op Bologna van groot belang kon zijn. Met Stefan de Vrij bij Inter in de basis en Stefano Denswil en Jerdy Schouten als bankzitter bij Bologna eindigde het duel na een late Milanese goal in 1-2.

Alle doelpunten vielen allemaal in de tweede helft: Roberto Soriano opende na een uur de score voor de thuisploeg, waarna Romelu Lukaku tien minuten voor tijd de eindstand bepaalde. Diezelfde Lukaku benutte in blessuretijd een strafschop en sleepte daarmee de belangrijke punten binnen voor Inter.

Inter heeft nu twee punten meer dan de ploeg van Matthijs de Ligt, maar de concurrent uit Turijn heeft nog een wedstrijd tegoed. Zaterdagavond speelt Juve de stadsderby tegen Torino en kan het de koppositie weer van de Milanezen overnemen.

AS Roma - Napoli 2-1
Justin Kluivert speelde 77 minuten mee en zag zijn thuisploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Nicolò Zaniolo liet doelman Alex Meret kansloos met een uithaal vanuit de tweede lijn. Nadat Aleksandar Kolarov een penalty miste en Jordan Veretout er in de tweede helft een benutte, leek het beslissende gat geslagen.

Arek Milik maakte het echter toch weer spannend door – nadat de wedstrijd kort onderbroken was wegens racistische spreekkoren vanuit het publiek – de 2-1 aan te tekenen. Verder zou AS Roma het niet laten komen, ondanks een late rode kaart voor Yildirim Cetin: de Romeinen zijn voorlopig de naaste belager van Juventus en Internazionale.