Spaanse pers prijst De Jong ondanks sof: 'Foutloos, maar hij werd niet geholpen'

Spaanse pers prijst De Jong ondanks sof: 'Foutloos, maar hij werd niet geholpen'

Gepubliceerd: zaterdag 2 november 2019 om 19:06za 02-11-2019 om 19:06

Barcelona ging zaterdagmiddag met 3-1 onderuit bij Levante en zette daarmee zijn koppositie op het spel. Frenkie de Jong, die als controleur de negentig minuten volmaakte bij de Catalanen, maakte ondanks de slechte beurt van Barcelona indruk op de Spaanse pers.

AS prees het optreden van De Jong, die volgens de krant 'een foutloze wedstrijd speelde'. Dit viel echter niet op omdat hij niet geholpen werd door zijn ploeggenoten, zo valt te lezen. De krant schreef verder dat 'de omstandigheden soms te veel werden voor De Jong, mede omdat hij niet alles alleen kon doen en overal op het veld kon staan'.

De toonaangevende Spaanse krant Marca is het eens met de beoordeling van AS en vindt de middenvelder uit Arkel de enige Barcelona-speler die een redelijke wedstrijd speelde. De Jong was 'het lichtpunt in de machinekamer van de Catalanen, die verder een bijzonder matige wedstrijd speelden'.

Ook El Mundo Deportivo zag hoe De Jong boven zijn ploeggenoten uitstak in Valencia. 'Bij hem begon de intentie om te voetballen en hij zorgde voor een goed verloop van de aanvallen van Barcelona', staat in het wedstrijdverslag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws