Sparta brengt PSV in grote verlegenheid, maar slikt in extra tijd de gelijkmaker

02-11-2019 21:36 Laatste update: 21:46
271

PSV heeft op bezoek bij Sparta niet voor een sportieve ommekeer kunnen zorgen na de slechte resultaten sinds de interlandperiode. De Eindhovenaren kwamen matig voor de dag op Het Kasteel en konden hun derde Eredivisie-nederlaag op rij pas in de extra tijd afwenden.

Trainer Mark van Bommel kon vanwege blessures en schorsingen geen beroep doen op een half basiselftal, maar mocht wel Mohamed Ihattaren weer in de basis verwelkomen. Zijn rentree kon PSV echter niet tot grootse daden inspireren. Bruma schoot weliswaar tegen de lat, maar meer konden de Eindhovenaren niet afdwingen in de eerste helft. Even daarvoor had Sparta de paal geraakt via Ragnar Ache. De spits was na een half uur wél succesvol, na een halve redding van Jeroen Zoet op een inzet van Bryan Smeets: 1-0.

De tweede helft kwam langzaam op gang, maar werd na een uur spelen steeds levendiger en meeslepender. Michal Sadílek tekende voor PSV's eerste treffer in 330 minuten voetbal: nadat Bart Vriends een bal van de lijn haalde, wilde Smeets de bal door het midden wegwerken en kon Sadílek profiteren. Nauwelijks twee minuten later kon de Sparta Marsch alweer ingezet worden: na fraai voorbereidend werk van Smeets en Ache kwam Mohamed Rayhi voor Zoet: de bij PSV opgeleide aanvaller vond de korte hoek en tekende voor 2-1.

PSV moest komen en kwam in de slotfase steeds dichterbij. Ritsu Doan krulde de bal net over, Bruma stiffte over via de lat en een voorzet van Ihattaren caramboleerde via via net naast. Sparta bleef strijden voor elke meter en kreeg ook diverse kansen om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Zoet kon een verrassende vrije trap van Rayhi nét over de goal tikken en slaagde er na een glijpartij ternauwernood in om een schuiver van Abdou Harroui te keren.

Bij het ingaan van de blessuretijd, toen de krachten weg begonnen te vloeien bij Sparta, viel hij alsnog. Ihattaren trok voor, Dumfries toucheerde de bal en invaller Cody Gakpo redde een punt voor PSV. Ihattaren was zelfs nog dichtbij de 2-3, maar zijn inzet vanuit de tweede lijn zeilde net voorbij de verre kruising.