Oranje Onder-17 mag blijven dromen van wereldtitel na overtuigende zege

Oranje Onder-17 mag blijven dromen van wereldtitel na overtuigende zege

03-11-2019 07:00 Laatste update: 10:32
47

Nederland Onder-17 mag blijven dromen over de wereldtitel. Na een overtuigende 4-0 zege op de Verenigde Staten zit het team van bondscoach Peter van der Veen nu in de wachtkamer.

Na twee pijnlijke nederlagen tegen Japan (3-0) en Senegal (3-1) kwam Oranje Onder-17 ditmaal beter voor de dag. Sontje Hansen wist in Goiâna zijn ploeg op sleeptouw te nemen met doelpunten vlak voor én na rust. De Ajacied gaf daarna nog een assist op de treffer van Mohamed Taabouni. Het slotakkoord was aan Jayden Braaf, hij bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 4-0. Tussen die twee treffers door miste Kenneth Taylor nog een strafschop.

De beste nummers drie weten zich ook te plaatsen voor de volgende ronde, dus mag er weer gedroomd worden over de volgende ronde. Daarvoor moet het nu dus wachten op de wedstrijden van zondagavond. Mexico en Tadzjikistan kunnen Oranje nog passeren. Mexico speelt tegen de Solomoneilanden, en Tadzjikistan moet het opnemen tegen Argentinië.

Mexico zal naar verwachting weinig problemen kennen met de zwakke Solomoneilanden, dus wordt de hoop gevestigd op de Argentijnen door een tevreden Van der Veen. “Ik ben ontzettend trots op het team en op wat ze hebben laten zien. Zeker de tweede helft was een genot om naar te kijken. Nu hopen dat het land van Máxima ons geluk gaat brengen”, vertelde hij tegenover NOS.