Ihattaren kiest na lang beraad voor interlandcarrière bij Oranje

Ihattaren kiest na lang beraad voor interlandcarrière bij Oranje

03-11-2019 09:02 Laatste update: 09:17
456

Mohamed Ihattaren kiest voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. Dat maakt de KNVB bekend op zondagochtend.

De KNVB laat via de eigen kanalen weten dat de zeventienjarige middenvelder annex aanvaller zijn keuze heeft gemaakt. "Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen. Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten."

Wedden

Meer odds

Bondscoach Ronald Koeman geeft aan enorm blij te zijn met de keuze van de PSV-er. "Mo is een hele jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt en inmiddels vast in PSV 1 speelt. Dit soort talenten wil je behouden voor het Nederlandse voetbal en gelukkig heeft hij de keuze voor Oranje gemaakt."

De keuzeheer heeft veel contact gehad met Ihattaren in de afgelopen periode. "We hebben er vanuit de KNVB alles aan gedaan. Meerdere gesprekken gevoerd met Mo en zijn familie en ook telefonisch heb ik hem regelmatig gesproken. De rol van PSV, en met name van John de Jong en Mark van Bommel, was daarbij heel belangrijk. Toen zijn vader overleed is dat contact even op een laag pitje komen te staan, zodat er alle tijd was om dat verdriet te verwerken. Vervolgens hebben we afgelopen week nog een gesprek gehad en heeft hij nu de keuze voor Nederland gemaakt."