Zoet zelfkritisch na zeperd: 'Wordt op dit niveau verwacht dat ik die ballen pak'

Zoet zelfkritisch na zeperd: 'Wordt op dit niveau verwacht dat ik die ballen pak'

03-11-2019 09:53
103

PSV kwam zaterdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Jeroen Zoet was na afloop zeer ontevreden met de prestatie van PSV en zichzelf. Na afloop van de wedstrijd steekt hij dan ook de hand in eigen boezem.

PSV kende een moeilijke avond in Rotterdam. Toch wist het in de tweede helft op gelijke hoogte te komen nadat Sparta in het eerste bedrijf een 1-0 voorsprong had genomen. De gelijke stand was echter maar van korte duur, tot ongenoegen van Zoet. "Als je 1-1 maakt heb je ze op de slachtbank en dan krijg je zo snel die tweede tegen. Er wordt op dit niveau verwacht dat ik die ballen pak. Dan kan je je team helpen. Je mag nooit zo snel die goal weer weggeven", vertelt hij tegenover FOX Sports.

De sluitpost zag PSV lamlendig beginnen aan de wedstrijd en vond net als trainer Mark van Bommel dat de afspraken niet werden nageleefd. "Ik stoorde me het meeste aan het feit dat we vooraf een plan maken en dat we dat niet goed uitvoeren. Je moet je poot ertussen zetten en je kont erin gooien. Laten zien dat je twee wedstrijden niet hebt gewonnen en je er alles aan doet vandaag hier drie punten te halen. Dat is het begin en daarmee moet je elke wedstrijd in gaan. Dat heb ik gemist vandaag."