Koeman geeft uitleg: 'Het gaat alleen om Barcelona en alleen om één moment'

Koeman geeft uitleg: 'Het gaat alleen om Barcelona en alleen om één moment'

03-11-2019 11:11
63

Ronald Koeman verzekert dat hij voor het EK niet weg zal gaan bij Oranje, maar dat de clausule in zijn contract over Barcelona inderdaad aanwezig is. De bondscoach kan na het eindtoernooi in 2020 naar zijn grote liefde vertrekken.

Een aantal weken geleden maakte Nico-Jan Hoogma, de technische man bij de KNVB, bekend dat Koeman een 'Barcelona-clausule' in zijn contract heeft staan. De bondscoach zelf legt tijdens Goedemorgen Eredivisie uit hoe dat kan. "Het gaat alleen om Barcelona en het gaat ook alleen eventueel om een moment na het EK".

"Ik ga nu niet weg, dat is honderd procent zeker", zegt Koeman over de huidige situatie. "Het staat ook in die clausule vastgelegd dat het alleen om een moment na het EK gaat. Als jij een traject ingaat met het Nederlands elftal, dan duurt dat twee jaar. Na het toernooi komt er een evaluatiemoment en wie weet zegt de KNVB wel dat we dan niet verdergaan. Dan doen we dat."

Barcelona is de enige club waar de Oranje-oefenmeester een uitzondering voor maakt, verzekert hij. "Voor één club heb ik die gelegenheid en ik kan rustig zeggen dat ik voor niemand anders wegga als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat Barcelona mijn droomclub is heb ik vaak genoeg gezegd."