FC Utrecht vernedert Fortuna Sittard, prachtig moment voor Makienok

03-11-2019 16:23 Laatste update: 16:31
83

FC Utrecht is door een klinkende overwinning op Fortuna Sittard de nieuwe nummer vier van de Eredivisie. Voor eigen publiek kwam de ploeg van John van den Brom geen moment in de problemen: 6-0.

Fortuna had werkelijk niets in te brengen tegen Utrecht. Gyrano Kerk scoorde al na vier minuten en Sander van de Streek verdubbelde de voorsprong tien minuten later. Simon Gustafson benutte na ruim een half uur een strafschop, waardoor Fortuna moest vrezen voor een vernedering. Het had voor de rust nog erger kunnen worden voor de bezoekers, maar Kerk en Adam Maher hadden het vizier even niet op scherp staan.

De zege was al binnen voor Utrecht, maar de ploeg bleef vroeg in de tweede helft gas geven. Toen Van de Streek er 4-0 van maakte deed Utrecht het wat rustiger aan. De schade leek in de tweede helft nog enigszins beperkt te blijven voor Fortuna, dat uiteindelijk nog twee treffers om de oren kreeg.

Gustafson mocht opnieuw aanleggen voor een strafschop en maakte zo de vijfde voor Utrecht. Het mooiste moment van de tweede helft was de 6-0 van Simon Makienok. De spits kreeg van Van den Brom tien minuten speeltijd en bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. Makienok scoorde deze week ook al tegen Excelsior'31 in de TOTO KNVB Beker. Hij was lang afwezig door een blessure.

Het wordt de komende dagen weer scherven rapen voor Fortuna, dat na twaalf duels op een zorgwekkende zestiende plaats staat in de Eredivisie. Het gat met nummer veertien PEC Zwolle is echter wel maar één puntje. VVV-Venlo staat zeventiende en RKC Waalwijk is, ondanks de overwinning op Heracles Almelo, de hekkensluiter.