De Boer prijst 'wijze jongen': Hij liet Koeman toen al twijfelen bij Oranje'

De Boer prijst 'wijze jongen': "Hij liet Koeman toen al twijfelen bij Oranje'

03-11-2019 16:05
29

Calvin Stengs heeft zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal meer dan verdiend. Dat stelt Ronald de Boer, die blij is voor de twintigjarige smaakmaker van AZ.

Stengs kreeg deze week te horen dat hij voor het eerst deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje. "Hij klopte natuurlijk al een beetje op de deur", zegt De Boer bij FOX Sports. "Ik denk dat hij bondscoach Ronald Koeman de voorgaande keren al in twijfel heeft gebracht, maar nu kon hij er eigenlijk niet meer om heen, gezien de vorm die hij laat zien. In grote wedstrijden was hij gewoon de man. Als je hem hoort praten, zie je ook dat hij een wijze jongen is."

"Ik vind altijd dat je als speler wapens moet hebben en hij heeft meerdere wapens: zijn techniek, maar vooral ook zijn passing", vervolgt De Boer over Stengs. De AZ'er heeft overigens een relatie met de dochter van Frank de Boer. "Hij heeft al zes assists gegeven, maar het gaat vooral om de manier waarop hij de ballen geeft. Het is allemaal heel accuraat en met de juiste snelheid. Dat geeft wel aan dat deze jongen heel veel kwaliteit bezit."