Feyenoord vindt ideaal medicijn in VVV en boekt eerste zege onder Advocaat

03-11-2019 16:18
105

De vuurdoop van Dick Advocaat als trainer van Feyenoord kan in de boeken als een succes. VVV-Venlo bleek het ideale medicijn voor de Rotterdamse ploeg: 0-3. Steven Berghuis was de grote man met twee treffers.

Heel overtuigend was het nog niet wat Feyenoord liet zien na de trainerswissel in De Kuip. VVV kreeg in de beginfase de beste kansen, maar kwam na na drie aardige mogelijkheden in de achttiende minuut op achterstand. De erkende kunstgrashater Nicolai Jörgensen tikte een lage voorzet van Jens Toornstra binnen.

Even later werd het zelfs 0-2. Steven Berghuis, voor de wedstrijd tot aanvoerder gebombardeerd door Advocaat, kreeg de bal in de kluts voor zijn voeten en haalde fenomenaal uit: 0-2. De bal plofte van grote afstand achter VVV-doelman Thorsten Kirschbaum.

Nadat VVV-trainer Robert Maaskant bij het opzoeken van de kleedkamers op de korrel werd genomen door een aantal fans, maakten de twee ploegen er in De Koel geen verheffende tweede helft meer van. Christiaan Kum kreeg rood en in de blessuretijd maakte Berghuis er nog 0-3 van met een strafschop.

Door de overwinning klimt Feyenoord naar de tiende plaats in de Eredivisie, met evenveel punten (zeventien) als nummer acht sc Heerenveen en nummer negen FC Groningen. VVV staat zeventiende met negen punten uit twaalf wedstrijden.