Maaskant zoekt confrontatie met 'anonieme' VVV-fans: 'Ik ben er klaar mee'

Maaskant zoekt confrontatie met 'anonieme' VVV-fans: 'Ik ben er klaar mee'

03-11-2019 17:42 Laatste update: 18:04
43

Voor Robert Maaskant was na de eerste helft van VVV-Venlo - Feyenoord de maat vol. Bij het opzoeken van de kleedkamers gebaarde hij naar een supporter, die hem op de korrel nam. De VVV-trainer wil persoonlijke aanvallen niet meer accepteren.

VVV verloor zondag met 0-2 van Feyenoord en is afgezakt naar de zeventiende plek in de Eredivisie. Dat wordt Maaskant kwalijk genomen. In de rust kreeg hij de volle laag van een aantal supporters in De Koel. De trainer gebaarde vervolgens dat één van de fans maar even naar hem toe moest komen.

"Weet je wat het is: stom dat ik het doe, want je kan het nooit winnen. Maar ik ben wel klaar met anonieme mensen met een pet of hoed die allerlei persoonlijke dingen naar je roepen. Op een gegeven moment ben je klaar met het accepteren van dat soort zaken."

"Ik weet wel dat ik het niet moet doen als hoofdtrainer, want je mag niet reageren. Maar op het moment dat het persoonlijk wordt, denk ik: stap eventjes uit dat hek en kom praten. Supporters hebben alle recht om kwaad te zijn als je verliest en het is prima als men vindt dat het allemaal mijn schuld is. Maar ik vroeg gewoon of hij het even kon komen vertellen."

Maaskant ziet dat het de verkeerde kant op gaat. "In Nederland moeten we opletten dat we grenzen niet laten vervagen in dit soort zaken. Woensdag (verloren bekerwedstrijd tegen Groene Ster, red.) was er een ventje van veertien jaar die de meest verschrikkelijke dingen loopt te roepen, omdat je een VVV-ding aan hebt. Dat moeten we niet willen accepteren."