Berghuis baalt van afscheid Stam: 'Ik ben voor hem gebleven, pijnlijk...'

Berghuis baalt van afscheid Stam: 'Ik ben voor hem gebleven, pijnlijk...'

03-11-2019 17:32 Laatste update: 17:36
55

Steven Berghuis heeft een week van uitersten achter de rug. Eén week nadat hij woedende supporters toe stond te spreken na de smadelijke 4-0 nederlaag bij Ajax, gidste hij Feyenoord als aanvoerder naar een 0-3 overwinning bij VVV-Venlo.

Hoewel hij van Dick Advocaat de aanvoerdersband kreeg, heeft Berghuis een vervelende nasmaak overgehouden aan het vertrek van diens voorganger Jaap Stam. De linkspoot had nog contact met Stam, nadat die zijn vertrek uit De Kuip aankondigde. "Het is niet iets wat we vooraf verwacht hadden, toen we samen gingen werken. Ik ben ook mede voor hem bij Feyenoord gebleven, gewoon pijnlijk...", liet hij weten aan FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Voetbal is echter een 'harde business', concludeerde Berghuis, die snel weer over moest tot de orde van de dag. De buitenspeler scoorde twee keer in De Koel en wilde na zijn eerste treffer met de gehele reservebank juichen. "Je moet als ploeg wel bij elkaar blijven", aldus Berghuis. "Dat deed ik ook toen ik de aanvoerdersband nog niet omhad, tegen FC Twente en Willem II. Ik hoop dat we bij elkaar blijven en wat plekken kunnen stijgen op de ranglijst."