Tirade van Fortuna-captain Smeets: 'Lekker gezwommen met het weer erbij'

Tirade van Fortuna-captain Smeets: 'Lekker gezwommen met het weer erbij'

03-11-2019 18:11
52

Fortuna Sittard-aanvoerder stond met zijn mond vol tanden na de dramatisch verlopen uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Limburgers stonden na een kwartier al met 2-0 achter en moesten uiteindelijk met een 6-0 nederlaag weer de bus in.

Terwijl de regen neerdaalde over De Galgenwaard, deed Smeets zijn verhaal voor de camera's van FOX Sports. "De ruimtes waren zo groot, we hebben lekker gezwommen met het weer erbij. Slaat helemaal nergens op", foeterde de 24-jarige middenvelder uit Landgraaf. "Als je kijkt wat voor doelpunten we tegen kregen, dat slaat gewoon nergens op. We stonden steeds verkeerd, we dekten door op momenten waarop het helemaal niet hoefde, we stapten terug wanneer we juist door moesten dekken..."

Na de vroege 1-0 en 2-0 was de wedstrijd al zo goed als gespeeld, merkte ook Smeets. "Het kan gebeuren dat je niet goed begint. Maar dan moet je de mouwen opstropen en je als een man verzetten. Maar we lieten het gewoon gebeuren: dat kan gewoon niet! Dan verlies je met 6-0, maar daar viel niet eens zo veel op af te dingen."