ADO geeft het in Haags Kwartiertje weg tegen Heerenveen, maar boekt terreinwinst

ADO geeft het in Haags Kwartiertje weg tegen Heerenveen, maar boekt terreinwinst

03-11-2019 18:37
87

ADO Den Haag leek de bekeruitschakeling tegen Fortuna Sittard weg te spoelen met een meer dan welkome zege op sc Heerenveen. Een door Michiel Kramer benutte strafschop maakte aanvankelijk het verschil in het regenachtige Den Haag, maar Sven Botman hielp de Friezen kort voor tijd alsnog aan een punt.

Voor rust viel er bijzonder weinig te genieten in het Cars Jeans Stadion, waar Heerenveen nog niet zo lang geleden won van AZ. Na speldenprikjes aan beide zijden – van Michiel Kramer en Alen Halilovic – leek Jens Odgaard kort voor rust het duel open te breken. De Deense spits prikte de bal knap in de verre hoek, maar de arbitrage zag dat hij nipt buitenspel stond en keurde de treffer af.

Na een uur spelen werd de patstelling doorbroken. Sherel Floranus beëindigde in het strafschopgebied een demarrage van Crysencio Summerville en deed dat volgens arbiter Van der Eijk onreglementair. De bal ging op de stip en Kramer won het één-tegen-één-duel met Warner Hahn: 1-0.

Heerenveen kon aanvankelijk geen vuist maken, maar kwam vlak na het ingaan van het Haags Kwartiertje bijna op gelijke hoogte. Een door Ibrahim Dresevic ingebrachte bal stuiterde via via nipt aan het Haagse doel voorbij. Invaller Erik Falkenburg had aan de andere kant de wedstrijd moeten beslissen, maar schoot oog in oog met Hahn wild over. Het bleek een dure misser: Botman kopte vlak voor tijd via de handen van Luuk Koopmans alsnog de 1-1 binnen.

ADO loopt ondanks de late tegentreffer uit op concurrenten VVV-Venlo en Fortuna Sittard en passeert PEC Zwolle op doelsaldo. Heerenveen doet hetzelfde met Heracles en klimt naar plek zeven: de Friezen zijn nu zes competitiewedstrijden ongeslagen.