VP's Elftal van de Week: veel clubs, Ajax hofleverancier met tweeënhalve speler

VP's Elftal van de Week: veel clubs, Ajax hofleverancier met tweeënhalve speler

04-11-2019 10:00 Laatste update: 11:14
68

Koploper Ajax en hekkensluiter RKC Waalwijk zijn hofleveranciers in VP's Elftal van de Week. De twee clubs leveren twee spelers. Ook onder meer Feyenoord en AZ zijn vertegenwoordigd.

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
Eindelijk is RKC van de hatelijke nul af in de Eredivisie. De ploeg van Fred Grim kreeg te weinig tegen Ajax, maar nam zaterdag revanche op Heracles Almelo. Vaessen keepte een goede wedstrijd - en hield voor het eerst dit seizoen de nul.

Sean Klaiber (FC Utrecht)
FC Utrecht speelde tegen het armetierige Fortuna Sittard de beste wedstrijd van het seizoen, mede door Klaiber. De onvermoeibare vleugelverdediger had met twee assists een aanzienlijk aandeel in de 6-0 overwinning.

Daley Blind (Ajax)
De dirigent van Ajax was ook in de twaalfde speelronde van de Eredivisie weer soeverein. Blind verdeelt en heerst. Als hij dit niveau vasthoudt, zal Ajax tegen weinig clubs dit seizoen nog in de problemen komen.

Sven Botman (sc Heerenveen)
Voor de tweede keer dit seizoen scoorde Botman in Den Haag. Na zijn treffer tegen AZ, maakte hij zondag de late gelijkmaker tegen ADO. De van Ajax gehuurde verdediger geeft al weken zijn visitekaartje af bij Heerenveen.

Owen Wijndal (AZ)
Als het over AZ gaat, richt iedereen zich meteen op Calvin Stengs en Myron Boadu. Maar wat te denken van Wijndal? De linksback gaf tegen FC Twente weer twee assists, schoot twee keer op de paal en begint te solliciteren naar een kans in Oranje.

Gustavo Hamer (PEC Zwolle)
Zijn charge op Lisandro Martínez verdiende niet de schoonheidsprijs, maar het was wél precies wat PEC Zwolle op dat moment nodig had. Hamer bekroonde zijn goede optreden met een doelpunt tegen Ajax.

Sergio Peña (FC Emmen)
De man die Peña scoutte en naar FC Emmen haalde, verdient een standbeeld bij de Oude Meerdijk. Met weer een indrukwekkend optreden, een aantal fantastische passjes en een 2-1 zege op Vitesse, gaat de Peruviaanse middenvelder als de brandweer.

Stijn Spierings (RKC Waalwijk)
Het draaide niet bij RKC en Spierings ging mee in de malaise, maar tegen Heracles wierp de middenvelder alle schroom van zich af. Een Spierings in vorm is goud waard voor de hekkensluiter van de Eredivisie.

Steven Berghuis (Feyenoord)
De nieuwe aanvoerder van Feyenoord nam zijn ploeg meteen bij de hand tegen VVV. Met een fenomenale volley en rake penalty leidde hij Feyenoord naar een 0-3 zege bij de vuurdoop van Dick Advocaat.

Hakim Ziyech (Ajax)
Was het de allerbeste wedstrijd van Ziyech dit seizoen? Nee, maar de Ajax-vedette liet tegen PEC Zwolle wél weer zien dat er geen betere speler dan hij rondloopt in de Eredivisie. Een genot om naar te kijken.

Ragnar Ache (Sparta)
Sparta-trainer Henk Fraser heeft de beschikking over Lars Veldwijk en Joël Piroe, maar kiest doorgaans voor Ache. Dat is niet zonder reden. De kopsterke spits was goed voor een goal en assist tegen PSV.