'Ik had zelfvertrouwen en vertrouwen in de plannen van Ajax'

'Ik had zelfvertrouwen en vertrouwen in de plannen van Ajax'

03-11-2019 21:28
68

Quincy Promes is inmiddels onbetwiste basisspeler van Ajax, maar dat was aan het begin van het seizoen anders. De clubtopscorer van de Amsterdammers kan naar eigen zeggen beter met een reserverol omgaan dan voorheen.

Promes werd met veel bombarie binnengehaald, maar begon op de bank. "Ik had zelfvertrouwen en vertrouwen in de plannen van de club. Ik wist waarvoor ik ben gehaald. Natuurlijk wilde ook ik zo snel mogelijk belangrijk zijn voor het team. Maar als nieuweling, hoe oud of ervaren je ook bent, moet je nu eenmaal altijd je plekje in de groep en een elftal veroveren", vertelt Promes in een interview met De Telegraaf. "Als je dat in gedachten houdt, is het makkelijker om rustig te blijven."

Promes (27) behoort inmiddels tot de oudere spelers van Ajax. "Ik denk dat ik als jonge jongen wat eerder in paniek was geraakt door die reserverol. Mijn bagage van mijn vorige clubs heeft me geholpen. Het is bijvoorbeeld een voordeel dat ik bij Sevilla met de bank heb leren dealen, want daar speelde ik niet alles."

"Het hoort bij je vak, is een stukje professionaliteit: als de trainer je niet opstelt, moet je door keihard te trainen en tijdens invalbeurten het verschil te maken gewoon zorgen dat hij niet meer om je heen kan. Als je dan levert met goals en assists, zie je hoe het gaat."

Promes staat na twaalf Eredivisie-wedstrijden op acht doelpunten.