De Eredivisie-flops: tegenvallend PSV-duo, Ajax-invaller en uitgefloten keeper

De Eredivisie-flops: tegenvallend PSV-duo, Ajax-invaller en uitgefloten keeper

Gepubliceerd: maandag 4 november 2019 om 11:00ma 04-11-2019 om 11:00

Ook in de twaalfde speelronde van de Eredivisie vielen weer spelers door de mand. Met een 6-0 nederlaag bij FC Utrecht maakten Fortuna Sittard het wel heel bont, maar ook PSV is met twee man present.

Jeroen Zoet (PSV)
"Op dit niveau wordt verwacht dat ik die ballen pak", aldus Zoet over zijn tegengoals tegen Sparta. Die analyse was één van de weinige dingen die de PSV-doelman wel goed deed op Het Kasteel.

Felix Passlack (Fortuna Sittard)
Natuurlijk, elke speler van Fortuna Sittard had in deze lijst met flops van de twaalfde speelronde kunnen staan. Maar Passlack maakte het wel heel erg bont bij de afstraffing door FC Utrecht (6-0).

Edson Álvarez (Ajax)
Ongelukkig invallen doe je zó. Álvarez leidde enkele minuten na zijn entree de PEC-treffer van Gustavo Hamer in met een fout en moest zich in de tweede helft laten wisselen met een blessure in het aangezicht.

Joël Drommel (FC Twente)
Na achttien minuten zorgde Drommel ervoor dat FC Twente een verloren wedstrijd speelde tegen AZ. Geluk bij een ongeluk: vervanger Jorn Brondeel keepte in de overige zeventig minuten ook niet bijster sterk.

Daniel Schwaab (PSV)
De terugkeer van Schwaab in Eindhoven verloopt nog niet zoals beide partijen van tevoren verwacht hadden. Ook tegen Sparta speelde de Duitse vervanger van Nick Viergever geen goede wedstrijd.

Jay-Roy Grot (Vitesse)
Wat was Grot allemaal aan het doen in Emmen? Zelf zal de Vitessenaar zich dat ook afgevraagd hebben. Na een uur werd hij uit zijn lijden verlost door trainer Leonid Slutsky.

Jhonny Quiñónez (Willem II)
Zo succesvol als Diego Palacios was als huurling van SD Aucas in Tilburg, zo gebrekkig komt opvolger Quiñónez voor de dag. Willem II had geen schijn van kans tegen FC Groningen en de Ecuadoriaan deed als invaller niets goed.

Christiaan Kum (VVV-Venlo)
Niet voor het eerst in zijn carrière haalde Kum het einde van de wedstrijd niet. Met twee duidelijke overtredingen zorgde hij ervoor dat VVV in de slotfase met tien man speelde tegen Feyenoord.

Xavier Mous (PEC Zwolle)
Het was een pijnlijke avond voor Mous, uitgerekend tegen zijn oude club Ajax. Na drie snelle tegengoals werd zijn eerste redding met cynisch gejuich en applaus ontvangen door de PEC Zwolle-supporters achter het doel.

Cian Harries (Fortuna Sittard)
Na 33 minuten kon de technische staf van Fortuna Sittard het niet meer aanzien: Harries was het kind van de rekening, kort nadat FC Utrecht de 3-0 had aangetekend. De Welshman bakte er niets van.

Sherel Floranus (sc Heerenveen)
Als Floranus 'gewoon' Crycensio Summerville naar de buitenkant drijft, is er niets aan de hand. De linksback van Heerenveen maakte echter een overtreding en schonk ADO zo een penalty, die door Michiel Kramer werd benut.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie was dit weekend de minste?

Zoet
40%
Passlack
3%
Álvarez
15%
Drommel
8%
Schwaab
8%
Grot
6%
Quiñónez
3%
Mous
9%
Kum
3%
Harries
4%
Floranus
2%
(1884 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws