Vertrouwen in Advocaat is groot: 'Is een van beste trainers aller tijden'

Vertrouwen in Advocaat is groot: 'Is een van beste trainers aller tijden'

Gepubliceerd: maandag 4 november 2019 om 09:59ma 04-11-2019 om 09:59

Laatste update: maandag 4 november 2019 om 10:09ma 04-11-2019 om 10:09

Zeljko Petrovic vindt dat Dick Advocaat de juiste man is voor Feyenoord en denkt dat de Rotterdammers onder de coach de weg naar boven weer gaat vinden. Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk vragen zich echter af hoe Advocaat dit Feyenoord achterlaat voor zijn opvolger.

"Je moet de beste nemen en Dick is een van de beste trainers aller tijden", begint Petrovic aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Een topcoach maakt met een kleine verandering een heel groot verschil." Aan tafel vraagt men zich af hoe Advocaat Feyenoord achter gaat laten voor zijn opvolger. Zo moet er volgens Janssen en Van Hooijdonk ook aan het spel gewerkt worden. "Aan Dick wordt gevraagd punten te halen. Feyenoord is geen bouwbedrijf, maar een voetbalclub. Hij moet resultaten halen", verdedigt Petrovic Advocaat.

Van Hooijdonk was nog niet onder de indruk van het spel van Feyenoord tegen VVV. "Met Stam had je deze wedstrijd ook gewonnen. Het was eigenlijk een hele matige wedstrijd. Het toeval wil dat de twee beste spelers van Feyenoord op het scorebord staan. Jörgensen die zijn eerste competitiegoal maakt en een fantastische goal van Berghuis."

Berghuis
Janssen ziet dat Advocaat van Berghuis zijn belangrijkste speler heeft gemaakt. "Je ziet wel aan Berghuis dat hij meer vertrouwen voelt. Ik denk dat hij hem heel belangrijk heeft gemaakt, dat hij gezegd heeft: je bent mijn beste speler, je bent aanvoerder en ik wil dat jij het verschil gaat maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws