Wormuth: 'Als je iets uitlegt zeggen ze 'ja maar' en wijzen ze naar andere mensen'

Wormuth: 'Als je iets uitlegt zeggen ze 'ja maar' en wijzen ze naar andere mensen'

04-11-2019 10:47
25

Frank Wormuth is niet te spreken over de attitude van zijn spelers. Heracles Almelo ging zaterdag met 2-0 onderuit bij RKC, dat daardoor de eerste overwinning van het seizoen mocht bijschrijven. De Duitse oefenmeester van Heracles weet waar het aan gelegen heeft.

De wijze waarop zijn spelers zich rondom de wedstrijd gedroegen zegt voor Wormuth genoeg. "Ik wil benadrukken dat de spelers niet slecht willen spelen", begint hij zijn uitleg in Tubantia. "Maar we zitten in een fase dat ze zeggen: 'Ja, maar...' Dat je iets uitlegt in de rust en iemand zegt: 'Ja, maar...'. Ze kijken niet naar zichzelf, wel naar alles er omheen. Wijzen naar andere mensen, naar het weer, bij wijze van."

"Dan wordt het dus tijd voor zelfreflectie, voor een lange blik in de spiegel", gaat de Duitser verder. "Ik ben inmiddels oud, ik herken de signalen. Het ging een tijdje goed, alles liep lekker. Dan zie je ergens altijd dat het een keer minder gaat. Het gaat in golfbewegingen. Sommige spelers denken ineens te veel na, anderen zijn na een goede periode uit vorm en er stond ook een paar jongens op het veld te slapen."