Advocaat stelt harde eisen: 'Daar had ik geen zin in, dus dan speelt hij niet'

Advocaat stelt harde eisen: 'Daar had ik geen zin in, dus dan speelt hij niet'

04-11-2019 11:20
152

Eric Botteghin voelde zich zondagmiddag niet helemaal fit en wilde de warming-up afwachten om te kijken of hij kon spelen, maar dat zag Feyenoord-trainer Dick Advocaat niet zitten. De Kleine Generaal wil alleen topfitte spelers opstellen en zette Botteghin ernaast.

Omdat Botteghin Nederlands spreekt en Advocaat graag wil dat de achterhoede van de Rotterdammers goed met elkaar kan communiceren was het de bedoeling dat hij zou spelen tegen VVV. Toen de Braziliaanse stopper met het verzoek om de warming-up nog even af te wachten naar hem toekwam reageerde Advocaat fel.  "Daar had ik geen zin in", laat hij weten tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik stel alleen topfitte spelers op."

Botteghin kreeg eerder ook al slecht nieuws van Advocaat, die de aanvoerdersband van hem afnam en overdroeg aan Steven Berghuis. "Wat Botteghin daarvan vond? Dat heb ik niet gevraagd. Ik denk Steven vaak op te gaan stellen en bij Botteghin weet ik dat nog niet."

Er is nog veel werk te verzetten voor de ervaren hoofdtrainer, zo veel is duidelijk. Hij geniet in ieder geval met volle teugen van zijn nieuwe job en laat een kleine vakantie naar Sint-Petersburg schieten. "Maar dat maakt niet uit. Deze klus bij deze club, dat is toch prachtig?"