'Ten Hag staat op een lijstje, maar Bayern zet in op iemand met meer ervaring'

'Ten Hag staat op een lijstje, maar Bayern zet in op iemand met meer ervaring'

04-11-2019 12:32
57

Erik ten Hag gaat naar alle waarschijnlijkheid niet naar Bayern München. De trainer van Ajax zou wel op een lijstje staan bij de beleidsbepalers van Der Rekordmeister, maar gezien de precaire situatie zouden zij liever een gerenommeerde trainer voor de groep zetten.

In de eredivisiepodcast van het AD wordt het ontslag van Niko Kovac als trainer van Bayern en de daarmee samenhangende interesse in Ajax-oefenmeester Ten Hag besproken. "Hij staat daar op een lijstje, maar het is niet direct aan de orde", stelt Maarten Wijffels. "Ten Hag is niet de nummer één, zoals ik heb begrepen van mensen die dat kunnen weten. Dan kan hij alsnog benaderd worden, maar dat is niet de verwachting. Bayern zet in eerste instantie in op iemand met meer ervaring."

Daniël Dwarswaard, die een tijdje Ajax-volger was voor het AD, denkt wel dat Ten Hag benaderd hoopt te worden. "Hij gaat glinsteren als het over Bayern gaat, hij kan uren over die club praten. Dat triggert hem dus zeker, maar het is natuurlijk wel zo dat hij de titel voor het grijpen heeft met Ajax. Bij Utrecht ging hij halverwege ook weg en daar zijn ze hem niet dankbaar voor."