Kranten ineens een stuk positiever over De Ligt: Dat klopt dan ook niet

Kranten ineens een stuk positiever over De Ligt: "Dat klopt dan ook niet"

04-11-2019 15:54 Laatste update: 15:55
34

Matthijs de Ligt is wekenlang bekritiseerd in Italië, maar na zijn doelpunt tegen Torino lijkt de stemming omgeslagen. Ruud Gullit verbaast zich daar niet over, al snapt hij wel waarom de verdediger veel kritiek kreeg.

De Ligt kroonde zich zaterdag tegen Torino tot matchwinner door in de slotfase de enige goal van de wedstrijd te maken. De kranten zijn ineens een stuk positiever. "Dat is Italië. Als jij gewoon je taak uitvoert en misschien een goal maakt scoor je een zeven of een zes. Maar als je tegenstander scoort...", zegt Gullit bij Rondo op Ziggo Sport.

Wedden

Meer odds

"De dingen die hij de laatste weken gedaan heeft gedaan gaven wel aanleiding tot de kritiek", zegt Gullit. "Ik heb niemand zoveel handsballen zien maken. Het is denk ik gewoon toeval, want je doet het niet expres. Het is hem wel gegund. Dit is Italië. Hoeveel pech kun je hebben? Kijk ook naar de penalty die hij tegen kreeg tegen Duitsland, dat is toch bizar? Daar kun je toch niets aan doen? Hij kan z'n armen er niet afhakken. Het is ongelooflijk hoe vaak het hem overkomt."

"Hij verdedigde goed. Daar gaat het om in Italië. Maar hij scoort en de kranten staan weer vol. Dat klopt dan ook niet. Je moet dus scoren", voegt Youri Mulder toe. "Het is het moment. Alles draait om het moment", zegt Gullit.