Kritiek op samenwerkingsverband met Feyenoord: 'Ajax, AZ, Utrecht, PSV'

Kritiek op samenwerkingsverband met Feyenoord: 'Ajax, AZ, Utrecht, PSV'

04-11-2019 17:02
70

Harry van der Ham, de nieuwe technisch manager van FC Dordrecht, heeft kritiek geuit op de samenwerking met Feyenoord. De spelers die dit seizoen zijn verhuurd aan de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie blijken geen meerwaarde te zijn. 

"Wij bieden Feyenoord een podium. Als je een podium biedt in de Keuken Kampioen Divisie is dat voor de ontwikkeling van een speler heel goed", zegt Van der Ham tegen RTV Rijnmond. "Dat zie je bij Ajax, AZ, FC Utrecht en PSV. Je ziet hoeveel spelers er daar doorkomen vanuit de jeugd. Waar het stokt is bij Feyenoord. Zij hebben besloten om niet deel te nemen aan de Keuken Kampioen Divisie. Dan denk ik dat je de slag gemist hebt, terwijl wij een podium bieden."

Feyenoord verhuurde spelers als Jordy Wehrmann en doelman Ramon ten Hove aan Dordrecht. Laatstgenoemde zit op de bank bij Dordrecht. "Dan moet je je afvragen of dit de spelers zijn die we nodig hebben bij Dordrecht. Ik ben met Martin van Geel in gesprek geweest over Matthew Steenvoorden. Dat was een topper voor ons. Als je die kant op gaat, zou het mooi zijn."

Van der Ham vindt een samenwerking niet per se nutteloos. "Zover ben ik nog niet. Ik kan de kwaliteit nog niet inschatten, want ik heb de spelers nog niet gezien. Als je zo'n samenwerking aangaat, moet je er allebei beter van worden. Zijn deze spelers klaar om de stap naar Feyenoord 1 te maken? Dat denk ik niet. Je moet kijken naar welke spelers die stap wèl kunnen maken."

Van der Ham was als speler en als trainer actief voor Dordrecht.