Ten Cate (64) heeft weer nieuwe club en neemt Landzaat mee: Blij om hier te zijn

Ten Cate (64) heeft weer nieuwe club en neemt Landzaat mee: "Blij om hier te zijn"

04-11-2019 17:44
27

Henk Ten Cate heeft een nieuwe club gevonden. De 64-jarige oefenmeester tekende maandag een contract bij Al-Ittihad uit Saudi-Arabië, zo meldt die club.

Dat Ten Cate een nieuw avontuur te pakken heeft is opvallend. Anderhalf jaar geleden verklaarde hij nog dat Al Jazira zijn laatste club was en dat hij meer tijd aan zijn familie wilde besteden.

Die belofte verbrak hij een half jaar later toen Al Wahda bij hem aanklopte. Ten Cate werd vervolgens opgevolgd door Maurice Steijn, die het een paar maanden uit wist te houden bij de club.

Al-Ittihad meldt maandag dat het Ten Cate aan boord heeft weten te halen. "Hallo iedereen. Ik heb net een contract getekend bij Al-Ittihad. Ik ben erg blij om hier te zijn en hoop dat we een succesvolle periode gaan doormaken." Ten Cate krijgt bij Al-Ittihad te maken met Karim El Ahmadi en Brad Jones. Volgens Voetbal International worden Denny Landzaat en Piet Hamberg zijn assistenten.

Ten Cate was trainer van Go Ahead Eagles, SC Heracles'74, VV Rheden, Sparta, Vitesse, KFC Uerdingen, MTK Hungária FC, NAC Breda, Ajax, Panathinaikos, Al-Ahli, Umm-Salal SC, Shandong Luneng Taishan, Sparta, Al-Jazira en Al Wahda. Hij was assistent-trainer bij FC Barcelona en Chelsea.