'Er was een mogelijkheid om naar Ajax te gaan, maar ik wilde terug naar Engeland'

'Er was een mogelijkheid om naar Ajax te gaan, maar ik wilde terug naar Engeland'

04-11-2019 19:09 Laatste update: 19:10
65

Ajax wilde Mason Mount contracteren, maar de middenvelder van Chelsea koos voor een terugkeer naar Engeland. Mount maakte als huurling van Chelsea veel indruk bij Vitesse. Uiteindelijk wist Derby County de strijd van Ajax te winnen.

Frank Lampard stond aan het roer bij Derby County. Nu traint hij Chelsea. "Er was een mogelijkheid, maar ik wilde toen uiteindelijk terug naar Engeland", vertelt Mount aan Voetbal International.

"Toen ik over die mogelijkheid hoorde, was er geen andere optie meer. Lampard zat bij Chelsea toen ik als kind opgroeide, toen ik daar zelf speelde en wedstrijden van het eerste zag. Hij is altijd een voorbeeld geweest, ik keek altijd tegen hem op."

Chelsea lijkt het na een moeizaam begin van het seizoen op de rit te hebben. "Er is toen geen negativiteit blijven hangen. We wisten al die tijd dat als we op dezelfde manier zouden blijven trainen, spelen en onszelf verbeteren we goede wedstrijden neer konden zetten. Nu is de aandacht gericht op dinsdag en hopelijk kunnen we dan ook winnen."

Mount neemt het dinsdag met Chelsea op tegen Ajax. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de Londenaren.