Sparta-uitblinker wil snel hogerop: 'Ik wil niet dat dit mijn plafond is'

Sparta-uitblinker wil snel hogerop: 'Ik wil niet dat dit mijn plafond is'

04-11-2019 23:08
33

Bryan Smeets excelleert momenteel bij Sparta, maar denkt ook al aan een stap hogerop. De Maastrichtse spelmaker hoopt nog veel te kunnen bereiken in zijn carriere en zal alle kansen daartoe met beide handen aangrijpen.

Ajax-beul Smeets bewijst dit seizoen meer te zijn dan alleen 'die jongen van die ene goal'. Hij rijgt de goede wedstrijden voor Sparta aaneen en de Limburger denkt al aan een volgende stap. "Iedereen heeft ambities en dromen, dat is in iedere sport zo", laat hij weten in het programma Peptalk op Ziggo Sport. "Ik wil niet dat dit mijn plafond is."

In het ideale carrièreplaatje van Smeets ziet hij zichzelf nog wel een aantal keer van club wisselen. "Ik word binnenkort 27 en als alles goed gaat kan ik dus nog 7 of 8 jaar door. Daarin wil ik nog zo veel stappen maken. Als ik die mogelijkheid heb, waarom zou ik hem dan niet grijpen?"

In elf Eredivisiewedstrijden voor Sparta kwam de creatieve Maastrichtenaar al tot twee doelpunten en zes assists voor zijn club. Mede daardoor staan de Spangenaren met zestien punten uit twaalf duels op de elfde plaats in de competitie.