Vermoedelijke opstelling: Ten Hag heeft slecht nieuws voor Neres bij Ajax

Vermoedelijke opstelling: Ten Hag heeft slecht nieuws voor Neres bij Ajax

05-11-2019 07:08
152

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest dinsdagavond in het Champions League-duel met Chelsea voor de vertrouwde elf namen, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat Edson Álvarez en Lisandro Martínez het blok op het middenveld vormen.

Álvarez kende afgelopen weekend een weinig gelukkige invalbeurt tegen PEC Zwolle, nadat hij de geblesseerd geraakte Martínez al na een half uur had vervangen. Ook zelf kwam hij niet ongeschonden uit de strijd, maar de Zuid-Amerikanen zijn op tijd hersteld.

Álvarez en Martínez genieten doorgaans het vertrouwen tijdens Europese optredens. Het betekent dat Donny van de Beek als nummer tien start en Quincy Promes de linksbuiten is. Dat gaat ten koste van David Neres, die de voorbije wedstrijden tegen Feyenoord en PEC weer eens in de basis mocht beginnen. De Braziliaan was goed voor drie goals en een assist, maar lijkt dus pas op de plaats te moeten maken. Hakim Ziyech en Dusan Tadic zijn onomstreden.

Ten Hag verkiest Sergiño Dest boven Noussair Mazraoui als rechtsback, vermoedt het AD verder. Joël Veltman, Daley Blind en Nicolas Tagliafico zijn de andere Ajax-verdedigers die de gevaarlijke Chelsea-aanvallers aan banden moeten leggen. Doelman André Onana moest twee weken geleden in de slotfase een doelpunt van invaller Michy Batshuayi incasseren: 0-1.

Ajax en Chelsea trappen om 21.00 uur af op Stamford Bridge.

Vermoedelijke opstellingen volgens het AD:

Chelsea: Arrizabalaga, Azpillicueta, Tomori, Zouma, Alonso; Mount, Jorginho, Kovacic; Willian, Abraham, Pulisic

Ajax: Onana, Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Promes