'Proefde wel: oh Chelsea, die hebben niemand gekocht, moet wel lukken'

'Proefde wel: oh Chelsea, die hebben niemand gekocht, moet wel lukken'

05-11-2019 08:29 Laatste update: 11:29
19

Daley Blind speelde met Manchester United vaak tegen Chelsea en weet dus precies wat de Amsterdammers moeten voorkomen dinsdagavond. De verdediger zag dat Ajax in de eerste wedstrijd tegen Chelsea de bal niet lang genoeg in bezig kon houden.

"In de Champions League moet het top zijn. Als wij de bal langer in de ploeg houden, kunnen we zélf het tempo van de wedstrijd bepalen. In Engeland ligt het tempo vaak wat hoger en wij willen niet mee in hun tempo", geeft Blind aan in gesprek met de NOS

"Als ik denk aan de periode met Mourinho en Van Gaal... Toen waren er veel andere Engelse ploegen die op kick and rush speelden. Nu zie je dat Lampard het goed neerzet, een duidelijk idee heeft. Dan is het lastig om daar doorheen te spelen. Er zijn weinig ploegen die ons in de Arena zo onder druk wilden zetten. We zullen op alles voorbereid moeten zijn."

Onderschatting
Volgens Blind heeft Ajax Chelsea geen enkel moment onderschat richting de eerste wedstrijd in de ArenA. "Je proefde wel een beetje: oh Chelsea, die hebben niemand gekocht, veel jonge jongens, dat moet wel lukken. Maar dat lag bij ons in de groep helemaal niet zo", vervolgt de verdediger. "De praktijk is ook heel anders, dat zag je. Chelsea is ook gewoon een ploeg met ontzettend veel talenten, met een goede trainer die een duidelijke visie heeft. Dus we kunnen onze borst gewoon natmaken in Londen."