'Aanstelling Koevermans bij Feyenoord ver weg: directeur meteen in de vuurlinie'

'Aanstelling Koevermans bij Feyenoord ver weg: directeur meteen in de vuurlinie'

05-11-2019 08:38
61

Een totale vernieuwing van de directie van Feyenoord is bijna onvermijdelijk, zo schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. Voor Mark Koevermans zou nu al nauwelijks draagvlak zijn in De Kuip.

Waar Frank Arnesen binnenkort zo goed als zeker Sjaak Troost aflost als technisch directeur, is het nog de vraag wie de nieuwe algemeen directeur wordt. Koevermans vult die functie tijdelijk in, maar een definitieve aanstelling is volgens de ochtendkrant ver weg. 'Op het functioneren van Koevermans was als commercieel directeur al kritiek, nu hij op de voorgrond is getreden als algemeen directeur ad-interim is hij meteen in de vuurlinie terecht gekomen.'

Afgelopen week riep een deel van de aanhang van Feyenoord zelfs om het vertrek van Koevermans. Dat rumoer is nog niet verstomd. 'Als de raad van commissarissen, onder leiding van Toon van Bodegom, Feyenoord organisatorisch in rustig vaarwater wil brengen, kan men alleen nog maar met ijzersterke kandidaten op sleutelposities komen. En niet met directeuren die vanaf het begin onder vuur liggen', schrijft De Telegraaf.

Feyenoord zoekt daarnaast nog een financieel directeur. Beide aanstellingen volgen vermoedelijk in de winterstop. Daarnaast is het de vraag of Koevermans terug wil keren in zijn oude rol als commercieel directeur, mocht hij niet de nieuwe algemeen directeur worden. Als hij dat niet wil, heeft Feyenoord in totaal vier nieuwe directeuren nodig.