'Ajax speelt niet goed, het lijkt of de Europese hegemonie een beetje over is'

'Ajax speelt niet goed, het lijkt of de Europese hegemonie een beetje over is'

05-11-2019 08:55
95

Ajax wacht een moeilijke avond op bezoek bij Chelsea in de Champions League. Dat voorspelt Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam, die stelt dat de Amsterdammers misschien niet zo sterk zijn als iedereen denkt.

"Ajax speelt de laatste weken niet goed. Alleen tegen Feyenoord was het goed, maar dat lag misschien ook aan de Feyenoorders", vertelt Krabbendam bij Sportforum van de NOS. "Ik weet het niet zo goed. Het lijkt of de Europese hegemonie een beetje over is. Ze moeten zich eerst maar zien te plaatsen."

"Dat was vorig jaar ook", haakt commentator Leo Driessen in. "Vorig jaar had niemand verwacht dat het zo goed ging. En ze hebben toen thuis haast geen wedstrijd gewonnen in de Champions League. Ze doen dit jaar hetzelfde, maar dan met meer respect omdat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong er niet meer bij zijn. Ajax doet het gewoon goed."

Wel is Driessen onder de indruk van het jonge Chelsea. "Die spelen gewoon om plek drie en vier in Engeland en kijken naar boven. Ze hebben een leuke jonge ploeg die de club weer populair maakt. Dat komt door de opgelegde transferban. Daardoor moesten ze voor de jeugd kiezen. Als romanticus hoop ik dat ze dat blijven doen."