Mossou haalt kwestie Ihattaren aan: 'Is een hypocriete onderbuikdiscussie'

Mossou haalt kwestie Ihattaren aan: 'Is een hypocriete onderbuikdiscussie'

Gepubliceerd: dinsdag 5 november 2019 om 09:13di 05-11-2019 om 09:13

Laatste update: dinsdag 5 november 2019 om 09:21di 05-11-2019 om 09:21

Sjoerd Mossou heeft in zijn column aangegeven blij te zijn dat er met de keuze van Mohamed Ihattaren de angel uit het debat is gehaald. Waar Sergiño Dest nog voor de Verenigde Staten koos, was het Ihattaren die zondag besloot voor Oranje te gaan spelen.

Ronald Koeman liet weten het een 'morele verplichting' te vinden dat spelers die hun gehele opleiding in Nederland hebben genoten later ook voor het Nederlands elftal gaan spelen. 'Het is een denktrant die je vaker hoort, en nog veel meer zwartwit dan Koeman het schetste', stelt Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Samengevat: een voetballer met een dubbel paspoort moet zogezegd 'dankbaar' zijn voor de opleiding die hij in Nederland heeft genoten, dus 'hoort' hij ook voor Oranje te kiezen. Sterker nog: er is de laatste jaren geregeld geopperd dat zo'n speler vanaf een bepaalde leeftijd verplicht moet kiezen voor Nederland, compleet met speciale regelgeving.'

'Nog los van het feit dat zoiets wettelijk helemaal niet kan, is het een hypocriete onderbuikdiscussie, doordrenkt van selectieve verontwaardiging. Vrijwel uitsluitend laait de discussie op rond voetballers uit de buitencategorie en voor- al die van Marokkaanse afkomst. Zij zijn zogezegd 'ondankbaar' voor alle 'kansen die de Nederlandse maatschappij ze heeft geboden'. Een populistische redenering die mank gaat als je hem breder beschouwt', sluit Mossou af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoort Ihattaren meteen in de Oranje-basis?

(3566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws