'Ten Hag weggelopen bij Utrecht, maar Ajax van heel andere status tegenwoordig'

'Ten Hag weggelopen bij Utrecht, maar Ajax van heel andere status tegenwoordig'

05-11-2019 10:14
59

Valentijn Driessen is niet verrast dat Erik ten Hag dit seizoen trouw heeft beloofd aan Ajax. De trainer van de Amsterdammers zou op het lijstje staan bij Bayern München.

"Ik had wel verwacht dat hij het seizoen sowieso zou afmaken bij Ajax", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf aan Veronica Inside. "Eerder is hij natuurlijk wel weggelopen bij FC Utrecht, maar daar had hij bepaalde afspraken over. Ik denk dat Ajax ook van een heel andere status is tegenwoordig. Dat komt mede door hem en een aantal geweldige aankopen."

"Ajax behoort tot de top van Europa", vervolgt Driessen. "Bayern hoort daar ook bij, maar het verschil tussen FC Utrecht en Ajax is op dit moment veel groter dan tussen Ajax en Bayern. Volgens mij heeft hij ook nu wel afspraken, misschien geen tussentijdse afspraken, maar na een jaar. Ten Hag wilde niet zeggen of er contact is geweest met Bayern. Maar natuurlijk is er contact geweest."

Driessen vindt het niet meer dan logisch dat Ten Hag kandidaat is bij de Bundesliga-grootmacht. "Ze kennen hem. Hij is een kind van de club. Het zou heel slecht zijn als Bayern geen contact met hem zou opnemen. Zeker omdat hij het uitstekend heeft gedaan bij Ajax tot dusver."