Willem II-fans boycotten uitduel bij Ajax en organiseren 'Awayday at Home'

Willem II-fans boycotten uitduel bij Ajax en organiseren 'Awayday at Home'

05-11-2019 13:50
96

De supporters van Willem II boycotten de uitwedstrijd tegen Ajax op vrijdag 6 december. De Tilburgse fans hebben vervelende ervaringen met de uitwedstrijd in Amsterdam en hebben daarom besloten om massaal thuis te blijven.

In overleg met de clubleiding hebben de supportersgroepen van Willem II besloten dat er geen kaarten worden verkocht voor het uitvak. Vorig jaar werden een aantal Tilburgse fans zonder aanleiding urenlang vastgehouden op het Centraal Station van Amsterdam en ook in voorgaande jaren hadden Willem II-fans vervelende ervaringen met het bezoek aan de Johan Cruijff Arena, zo valt te lezen in het Brabants Dagblad.

Dit alles heeft ertoe geleid dat de fans van de Tricolores niet naar Amsterdam afreizen, maar in eigen stadion naar de wedstrijd gaan kijken. Er komt een groot beeldscherm in het Koning Willem II Stadion te staan, gericht op de King Side, en er zullen festiviteiten plaatsvinden om de aanwezige supporters te vermaken. Er zullen bijvoorbeeld optredens zijn en dit alles staat bekend onder de naam 'Awayday @ home'. Op 6 december wordt er om 20.15 afgetrapt in Amsterdam, het feest in Tilburg begint anderhalf uur eerder al.