'Als PSV zondag weer punten laat liggen kan er een streep door de titelaspiraties'

'Als PSV zondag weer punten laat liggen kan er een streep door de titelaspiraties'

05-11-2019 14:32
94

Als PSV komend weekend uit bij Willem II weer niet weet te winnen, kunnen de Eindhovenaren de titel al in november uit het hoofd zetten. Rik Elfrink, clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad, stelt dat PSV moet zegevieren in Tilburg.

Het competitieprogramma zit de ploeg van trainer Mark van Bommel ook even niet mee. "Je zit nu toch in een fase waarin je liever VVV-thuis of Emmen-thuis had gehad, bij wijze van spreken", zegt Elfrink voor de eigen ED-camera. "Nu is het de Brabantse burenruzie, vaak een lastige wedstrijd voor PSV."

"PSV heeft het in deze vorm met iedereen moeilijk, maar Willem II zal zeker tot de tanden toe bewapend zijn", gaat de clubwatcher verder. "De Tricolores kunnen de hele week uitrusten omdat ze geen Europa League hebben."

De Eindhovenaren móeten winnen in het Koning Willem II Stadion, zegt Elfrink. "Als Ajax dit weekend weer wint (thuis tegen FC Utrecht, red.) en PSV lijdt puntenverlies, dan kun je een streep zetten door de titelaspiraties. Zolang je het gat binnen de tien punten houdt heb je altijd nog een kans, maar als het dubbele cijfers worden is het wel heel moeilijk."