Geen shirts en geen veld voor Achilles'29: 'Wat een kinderachtig gedoe weer'

Geen shirts en geen veld voor Achilles'29: 'Wat een kinderachtig gedoe weer'

Gepubliceerd: dinsdag 5 november 2019 om 15:36di 05-11-2019 om 15:36

Achilles'29 bevindt zich momenteel in een even bijzondere als trieste situatie. De club uit Groesbeek, in 2012 nog algeheel amateurkampioen en daarna actief in het betaalde voetbal, heeft geen shirts en kan niet op het eigen sportpark voetballen.

De familie Derks, regionaal bekend en lang betrokken bij de club, is eigenaar van het sportpark en wil niet meer dat de club daarop speelt. Achilles speelt nu zijn wedstrijden op het terrein van het nabijgelegen Germania en heeft halsoverkop nieuwe shirts moeten regelen omdat de oude nog op het eigen terrein lagen, weet het Algemeen Dagblad.

De supporters van Achilles blijven ondanks alle ellende strijdvaardig. "Natuurlijk doet dit pijn", vertelt Hermie Ostendorp tegen de krant. "Kijk waar we beland zijn na alle successen. Laten we maar gewoon nóg lager gaan spelen en weer Achilles worden. Zolang er maar één ding gebeurt: de club gaat nooit kapot. Wat een kinderachtig gedoe nu."

De familie Derks heeft bij monde van Ria Derks ook kunnen reageren op het stuk in het AD. "Op dit moment willen we alleen maar rust en van deze ellende af", schrijft zij. "Wij blijven de herinneringen koesteren aan ongelooflijk veel mooie en onvergetelijke momenten met Achilles’29. Maar het is het einde van een tijdperk. We ­begrijpen ook de heftige emoties en het onbegrip bij de leden. Het bestuur heeft hen nooit geïnformeerd over de feiten. Voor ons is het hoofdstuk gesloten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Achilles '29

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws