Ajax O19 pakt zeer belangrijk punt tegen Chelsea O19; Douglas trefzeker

05-11-2019 17:58 Laatste update: 18:01
5

Ajax O19 heeft een punt overgehouden aan het treffen met Chelsea O19. De Engelsen kwamen in de eerste helft op voorsprong door een mooie vrije trap van George McEachran, maar verdediger Terrence Douglas schoot Ajax in de tweede helft op gelijke hoogte.

Het was een eerste helft met weinig kansen, net zoals de eerste wedstrijd tussen de teams op De Toekomst in Amsterdam. Destijds won Chelsea O19, net als het eerste elftal 's avonds, met 0-1. Het was een standaardsituatie die de ban brak in Londen: McEachran nam plaats achter de bal en schoot een vrije trap prachtig achter Ajax-keeper Issam El Maach.

Chelsea U19 1-0 Ajax U19 - George McEachran (free-kick) 33' from r/soccer

Hiermee ging Chelsea O19 rustten met een voorsprong, maar vlak na rust was het verdediger Terrence Douglas die de Amsterdammers op gelijke hoogte bracht. Hij stoomde op langs de linkerkant van het veld en twijfelde niet: zijn schot vloog kiezelhard achter Chelsea-keeper Karlo Ziger in het doel.

Het bleef door de prachtige gelijkmaker van Douglas bij 1-1 in Londen, waardoor Ajax O19 Chelsea O19 achter zich laat in Groep H van de Youth League. De Amsterdammers hebben na vier wedstrijden zeven punten en staan op een tweede plek achter Lille, dat negen punten heeft verzameld uit vier wedstrijden. Chelsea staat met vijf punten derde, Valencia wist nog maar één punt te behalen.