'Niet vaak op het veld te zien, maar hij kan Van Bommel behoeden voor fouten'

'Niet vaak op het veld te zien, maar hij kan Van Bommel behoeden voor fouten'

Gepubliceerd: dinsdag 5 november 2019 om 19:07di 05-11-2019 om 19:07

PSV bevindt zich op het moment in een vormdipje en heeft de aansluiting met Ajax in de Eredivisie verloren. Toen Phillip Cocu trainer was in Eindhoven en het even wat minder ging werd Guus Hiddink naar voren geschoven als adviseur, maar dat lijkt nu niet te gaan gebeuren. Bert van Marwijk heeft wel een rol bij PSV.

"Ik heb op dit moment geen indicatie dat Guus Hiddink in beeld is om PSV in welke hoedanigheid dan ook te versterken", laat PSV-watcher Rik Elfrink weten in gesprek met PSV Inside. "Hoewel hij een grote betekenis heeft gehad voor PSV en zijn ervaring in de absolute top elke club in Nederland zou kunnen helpen, denk ik niet dat een formele rol op korte of lange termijn aan de orde is."

"In de periode dat Phillip Cocu in het begin van 2014 een beroep op hem deed, was dat overigens ook niet het geval. Hiddink had een informele rol, luisterend en adviserend. Prompt na zijn komst won PSV acht wedstrijden op rij, opvallend genoeg", aldus Elfrink.

Op dit moment is Bert van Marwijk wel betrokken bij PSV. "Hij is niet vaak op het veld te zien, al zijn bijna alle trainingen momenteel besloten en het is dus lastig om te oordelen. Van Marwijk heeft net als Hiddink alles wel zo’n beetje meegemaakt en kan Van Bommel behoeden voor fouten die een beginnende trainer kan en zal maken. Voetbalinhoudelijk, maar zeker ook bij het managen van een groep en de presentatie in de media", sluit de PSV-watcher af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws