Dan kies ik voor Ziyech. Hij is degene om in de gaten te houden

"Dan kies ik voor Ziyech. Hij is degene om in de gaten te houden"

05-11-2019 19:13
26

De prestaties van Ajax in de Champions League hebben Jesper Gronkjaer verrast. Ajax veroverde de wereld door de halve finale van het miljardenbal te behalen. Gronkjaer (42) speelde van 1998 tot 2000 voor Ajax en kwam daarna vier seizoenen uit voor Chelsea, de tegenstander van dinsdagavond.

"Ja, ik was onder de indruk, maar ook verrast. Ik denk dat iedereen dat was", zegt Gronkjaer tegen Ajax TV. "Ook de spelers en de fans van Ajax. Ik denk dat we allemaal onder de indruk waren van de manier van spelen van Ajax omdat het niet elk jaar kan gebeuren."

"Ajax zal altijd een verkoopclub blijven. Niet vanwege de club, maar vanwege de competitie. De betere spelers willen naar de Premier League, Serie A en Primera Division omdat die competities beter zijn."

Gronkjaer heeft een favoriete Ajax-speler. "Dan kies ik voor Ziyech. Hij is degene om in de gaten te houden. Voor hem gaan de mensen naar het stadion. Hij speelt met een lach op zijn gezicht kan van alles een beetje. Voor mij is hij het samen met Tadic. Die scoort heel veel, wat hij niet deed in de Premier League. Daar was hij meer de assistkoning, wat hij overigens nog steeds is bij Ajax."