Valencia naast Chelsea én Ajax, comeback Dortmund, drie 'Eredivisie-goals' in Lyon

Valencia naast Chelsea én Ajax, comeback Dortmund, drie 'Eredivisie-goals' in Lyon

05-11-2019 22:51 Laatste update: 22:56
51

Lille OSC heeft Ajax dinsdagavond niet nog eens een dienst kunnen bewijzen. De Noord-Fansen pakten tijdens de vorige Champions League-speelronde nog een laat punt tegen Valencia, maar gaven dinsdag een voorsprong weg in Mestalla. Liverpool, Borussia Dortmund en Olympique Lyon hebben uitstekende zaken gedaan en lijken op weg naar de knock-outfase.

Groep H
Valencia liet zich al vroeg in de wedstrijd verrassen door Victor Osimhen, die het hart van de defensie van Los Che doorkliefde met een fraaie sprint: 0-1. Die stand bleef tot diep in de tweede helft op de borden staan, totdat Dani Parejo een penalty benutte. De thuisploeg drukte in de slotfase alsnog door: Adama Soumaoro maakte een eigen doelpunt, Geoffrey Kondogbia en Ferran Torres legden even later de 4-1 eindstand vast. Valencia komt samen met Chelsea en Ajax op zeven punten.

Groep E
Liverpool begon het Champions League-seizoen met een uitglijder bij Napoli, maar heeft zich herpakt met drie zeges op rij. De titelhouder ontdeed zich thuis van Racing Genk en ligt weer op koers voor overwintering. Georginio Wijnaldum opende al vroeg in de wedstrijd de score, nadat een voorzet van James Milner niet afdoende weggewerkt werd: 1-0. De verrassende gelijkmaker van Mbwana Samatta werd tenietgedaan door Alex Oxlade-Chamberlain, die knap scoorde vanuit de draai: 2-1.

The Reds kregen bovendien goed nieuws uit Oostenrijk, waar poulegenoten Napoli en FC Salzburg elkaar in bedwang hielden. Champions League-topscorer Erling Braut Haland tekende uit een strafschop voor zijn zevende van het seizoen, maar ex-PSV'er Hirving Lozano maakte gelijk. Hoewel Napoli meerdere malen het aluminium raakte, bleef het bij 1-1.

Groep F
In Dortmund stond een plekje in de slipstream van FC Barcelona, dat eerder op de avond gelijkspeelde tegen Slavia Praag, op het spel. Internazionale leek die slag te winnen: de Nerazzurri stonden bij rust met 0-2 voor dankzij treffers van Lautaro Martínez en Matías Vecino. Borussia Dortmund bleek echter over ongekend veel veerkracht te beschikken en boog de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Achraf Hakimi tikte de aansluitingstreffer binnen, Julian Brandt zorgde voor 2-2 en Hakimi tekende zelfs de 3-2 aan op aangeven van Sancho. Borussia loopt nu drie punten uit op Inter en staat één punt achter koploper FC Barcelona.

Groep G
RB Leipzig deed op de vroege dinsdagavond uitstekende zaken en ook Olympique Lyon ligt in pole position voor de achtste finales. Memphis Depay kwam ook in zijn vierde Champions League-wedstrijd dit seizoen tot scoren en zorgde voor een 2-0 voorsprong tegen Benfica. Voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen had al vroeg de ban gebroken met een rake kopbal. Haris Seferovic maakte het een kwartier voor tijd nog spannend, maar de punten bleven in Lyon. Ex-Ajacied Bertrand Traoré gaf de zege zelfs nóg meer glans: 3-1.