Oranje O17 naar kwartfinale WK dankzij hattrickheld Hansen

Oranje O17 naar kwartfinale WK dankzij hattrickheld Hansen

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 06:55wo 06-11-2019 om 06:55

Laatste update: woensdag 6 november 2019 om 08:00wo 06-11-2019 om 08:00

Oranje O17 begint op stoom te raken op het WK in Brazilië. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen (foto) bereikte in de nacht van dinsdag op woensdag de kwartfinale door een 3-1 zege op Nigeria. Sontje Hansen was de grote man aan Nederlandse zijde.

De aanvaller van Ajax opende al na vier minuten de score na een knappe actie van Jayden Braaf. Ook daarna konden de Nederlandse talenten naar hartenlust combineren. Oranje sprong echter onzorgvuldig met de geboden ruimte om en na twaalf minuten maakte Nigeria, dat het WK O17 al vijf keer wist te winnen, gelijk via een afstandsschot van Olusegun.

Drie minuten later stond het alweer 2-1. Ditmaal sloeg Hansen toe, nadat een diepe vrije trap van Kenneth Taylor niet goed was verwerkt door de Nigeriaanse defensie. Beide ploegen kregen in het vervolg kansen. Met AZ'er Soulyman Allouch als vervanger van Naci Ünüvar verzuimde Nederland lange tijd om het duel in het slot te gooien.

De verlossende 3-1 viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. De VAR constateerde hands en legde de bal op de stip. Hansen maakte vanaf elf meter zijn hattrick compleet. Oranje O17 strijdt daardoor met Argentinië of Paraguay om een plek in de halve eindstrijd.

De Nederlandse talenten, vooraf getipt als een van de favorieten, waren nog moeizaam begonnen aan het toernooi. Na nederlagen tegen Japan (0-3) en Senegal (1-3) kwam de ploeg met de schrik vrij, mede door een ruime zege op de Verenigde Staten (4-0).

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws